dinsdag 9 december 2014

Zentangle (R)

Soms kom je van die onverwachte leuke cadeautjes tegen op je pad. Alweer een tijdje geleden zag ik in Quiltnieuws, het blad van het quiltersgilde, een bespreking over een boek met Zentangles (R). Voor mij iets nieuws en totaal onbekend, dus maar eens het web op en op onderzoek uit!
Wow! Dat zag er even fantastisch uit! Was ik vroeger als kind ook niet altijd aan het tekenen en het kriebelen? Ik weet nog goed dat een schooljuf zich bij mijn moeder meldde met het verontrustende nieuws dat haar dochter alleen maar wilde tekenen en geen enkele andere vorm van "handvaardigheid" wenste te ontwikkelen. Voor straf moest ik toen kleien ..........
Na mijn zoektocht vond ik in Venray de enige Nederlandse officieel gecertificeerde Zentangle (R) lerares Maria Vennekens.
Dus meteen contact opgenomen en mijzelf opgegeven voor een introductieles. Een schot in de roos, eindelijk weer iets gevonden waar mevrouw stuiterbal iets rustiger van wordt!
Die avond mijn eerste Zentangles (R) gemaakt.

Het eerste exemplaar!

Nummer 2 met wat eigen verzinsels


Dat smaakte naar meer, dus als enige uit de groep door met "vervolglessen" bij Maria. Het is bijna kerst, dus een soort van kerstbal gemaakt.
Hieronder het resultaat, met wat tussenliggende stappen:

De stroken met de patronen die ik die avond heb geleerd

Rillen, snijden en vouwen

Tada! Het eindresultaat

Nu eerst nog flink wat oefenen met het tekenen op papier om daarna de vervolgstap naar textiel te gaan maken.

2 opmerkingen:

  1. Mooi verslag over je zoektocht naar zentangle. Ook leuk dat je mij noemt. Maar ik ben allang niet meer de enige CZT. Inmiddels zijn we met 7, verspreid over het land.

    BeantwoordenVerwijderen