donderdag 8 januari 2015

Schots landschap

Van oktober 2013 lag nog een "bijna af" werkstuk van een workshop in Veldhoven gegeven door de Schotse Pat Archibald. Een hele enthousiaste textielkunstenares die verschillende Schotse landschappen als basis voor kleine quilts had gebruikt en in deze ontwerpen een aantal technieken had verwerkt.
Aan de hand van foto's liet zij zien, hoe je de kleuren kunt vertalen in banen stof. Vervolgens hoe je dat omzet in een quiltontwerp en hoe je dat daarna ook nog uit kan voeren.
Het eerste deel was het braaf volgen van de instructies en haar ontwerp reproduceren, maar gelukkig stimuleerde Pat ons om wat eigenheid in het geheel aan te brengen. Dus wat organza en tweekleurig zijde erin verwerkt, de zijde wat los peuteren en laten rafelen om begroeiing na te bootsen.
De boom in het mini-landschap is oorspronkelijk met een inkt pen ingetekend, maar ik heb deze met de vrij-machinaal-borduren-techniek genaaid. Doordat dit deel uit nog meer lagen en een stuk vliesofix is opgebouwd, sputterde de naaimachine iets tegen. De spanning had ik niet helemaal lekker afgesteld, zodat de onderdraad hier en daar wat doorpiept. Manlief vond dit juist wel een aardige toevoeging, omdat volgens hem het dan net lijkt of er jonge uitlopers aan de boom zitten. Toch wel lief zo'n opmerking! Trouwens op gepaste afstand zie je ook niets van ....

Loch Lomond

Geen opmerkingen:

Een reactie posten